De ce sa nu? Copiii, cand sunt la o varsta frageda, au tendinta de a invata cel mai bine prin jocuri. Fie ca sunt jocuri interactive sau individuale, fie ca sunt logice sau distractive, acestia intra cel mai bine in contact cu lumea din jurul lor si o inteleg cel mai bine prin jocuri. In loc sa ii spui: mananca tot din farfurie, o actiune ce nu se vrea a fi desfasurata, mai bine incearca: Tu ai vazut ca toti eroii din desene animate au o super putere cu care pot sa invinga toti monstrii? Stiai ca super puterea ta este mancarea? Cum crezi ca ne vom putea distra si juca impreuna daca nu ti-ai alimentat corpul cu super puterea ta?

Aducandu-le o alta perspectiva asupra formarii unor obiceiuri sanatoase, trebuie sa apelam la metoda jocului. Achizitioneaza si tu jocuri educative pentru copilul tau si ajuta-l sa descopere cat mai multe lucruri legate de mediul inconjurator.

Sunt jocurile educative un pion necesar in dezvoltarea unor obiceiuri bune pentru copiii nostri?

Cu siguranta. Bineinteles, mai intai de toate, ceea ce se doveste a fi vital pentru o dezvoltare cat mai armonioasa a copilului este insasi comunicarea. Comunicarea dintre parinte si copil. Prezenta parintelui in viata copilului. La inceput, cand sunt mici, acestia ne solicita cu fiecare ocazie atentia: Uite ce am facut! Uite ce am scris! Uite ce am invatat!

Totul este pentru ei o mare descoperire, o continua cercetare. Chiar daca, extenuati de munca, de responsabilitati uitam cat de fascinante sunt descoperirile copiilor, nu trebuie sa le consideram neimportante sau mici. Setea lor de cunoastere este imensa si nu se potoleste usor. Insa niciodata sa nu te desconsideri descoperirile, pentru ca un copil are nevoie de validarea noastra. Are nevoie de acordul nostru pentru a sti ca ceea ce a facut este bine si multumitor.

Jocurile educative sunt o metoda eficienta si cuprinzatoare prin care un mic cercetator poate intra in contact cu lumea din jurul sau. Importanta este si prezenta parintilor, care sa ii faciliteze aceasta acomodare la lumea in care va trai. La parcurgerea cat mai corecta si eficienta a jocului. Si, cel mai important, este sa invete cum sa inteleaga de unul singur. Cum sa deduca singur invatatura sau solutia.

Jocurile educative sunt utile si in stimularea creativitatii. Copiii pot fi pusi in diferite ipostaze, in diferite roluri, situatii care le vor pune in functiune imaginatia si responsabilitatea.

Jocurile educative sunt si un mijloc prin care copiii isi dezvolta mai bine capacitatea de comunicare. Vor fi mult mai antrenati sa raspunda diverselor intrebari prin metoda jocului sau sa impuna diverse subiecte de dezbatut. Si, afland despre lucruri noi, vor avea mereu tendinta sa aprofundeze, mai ales daca se simt atrasi de un anumit subiect.

Jocurile educative sunt o metoda mai buna si de a forma prietenii cu cei din jurul lor. Daca intra in contact cu alti copii de varsta lui si ii este greu sa treaca peste sentimentele de rusine, jocul le va fi de folos. Prin intermediul acestuia, copiii vor avea un subiect de discutie pe care sa il dezbata, vor avea posibilitatea sa invete unii de la altii lucruri noi si vor avea ocazia sa afle modul de gandire al fiecaruia, dar si preferintele lor.

Sunt o multime de jocuri educative bine realizare prin intermediul carora copiii pot invata sa numele, pot invata culorile, pot invata chiar si cativa termeni dintr-o limba straina. Pot invata cum sa inceapa o conversatie cu o persoana mai in varsta sau cu o persoana de varsta lor, pot intelege de ce este importanta comunicarea pentru a rezolva o situatie mai dificila. Pot invata sa asculte, pentru ca ascultand vor intelege mai multe despre interlocutorul lor. Daca inainte stateai pe gânduri, poate ca acum vei intelege cat de importante sunt jocurile educative in dezvoltarea cat mai armonioasa a copilului tau.

In concluzie, ia si tu in calcul achizitionarea unor jocuri educative pentru micul tau cercetator si ajuta-l sa descopere intr-un mod cat mai placut si eficient lumea din jurul sau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu