Copiii au nevoie mereu de o modalitate de a le fi stimulata atentia asupra unor lucruri educative. Nu trebuie sa fie nicio clipa scapai de sub privirea noastra, pentru ca fiecare moment pe care il petrecem incercand sa le formam noile pasiuni, este un moment castigat pentru ei si pentru definirea lor ca oameni in societate.

Cand sunt la varste fragede, copiii se folosesc cel mai bine de metoda jocului pentru a intelege mai bine informatia livrata de adult. Culorile si jocurile le stimuleaza atentia, le-o capteaza imediat si transforma din ea un centru de ghidare pentru copil. Atunci este momentul cand centrul de ghidare sa fie unul care sa-l ajute pe copil sa-si descopere pasiunile, sa faca diferenta intre ce este bun si ce este rau.

Achizitioneaza si tu jocuri educative pentru copilul/copii tai si ajuta-i sa-si dezvolte noi aptitudini, noi capacitati.

Sunt jocurile educative o metoda eficienta de invatare a copilului?

Cu siguranta. Copilul, pana mai aproape de perioada pre-adolescentei sau chiar a adolescentei, are nevoie de joc, de povesti, de culori, de metode inovative de captare a atentiei si de orientarea acesteia catre lucruri educative. Atunci este perioada in care copiii asculta de parintii lor, cand le simt dorul, cand ii vor aproape, cand apreciaza timpul petrecut in familie. Atunci este perioada cand sunt curiosi si vor sa descopere cat mai mult din tainele vietii prin magia jocului. Asa ca, achizitionarea unor jocuri educative si petrecerea timpului cat mai mult cu copilul / copiii tai vor fi foarte apreciate de micutii omuleti in devenire.

Prin intermediul jocurilor educative, li se da ocazia clarificarii unor de ce-uri, li se da ocazia adresarii mai multor intrebari legate de lumea in care se dezvolta si li se da ocazia crearii unor noi aptituni. Unor noi pasiuni. Unor noi talente pe care nu stiau ca le detin si de care poate nici tu, in calitate de parinte, nu erai constient pana la acel moment.

Un joc educativ este mijlocul cel mai bun prin care poti petrece timp de calitate cu copilul tau si mijlocul prin care si el, la randul sau, te cunoaste mai bine. Jocul lasa loc de povesti, de interactiune, de comunicare, de intelegerea mai multo situatii si de distractie. Jocul ofera oportunitatea descoperirii mai multor informatii despre membrii care participa la acesta. Poate chiar si tu, parinte fiind, vei avea ocazia sa afli lucruri noi despre copilul tau, sa afli cand gandeste intr-o anumita situatie, ce alegeri facem daca este multumit cu mediul inconjurator, ce schimbari ar prefera.

Copiii merita sa fie ascultati. Chiar daca tot ce spun se rezuma la intrebari, curiozitati, repetari de anumite rugaminti. Trebuie sa fie ascultati si trebuie sa li se raspunda. Cu cat vor fi tratati de parca ar fi niste adulti in miniatura, cu atat vor cunoaste simtul responsabilitatii si il vor aprecia. Un joc, care se bazeaza pe interactiune, pe alegeri, le va da micutilor ocazia sa inteleaga ca fiecare alegere pe care o fac va avea sau nu consecinte pe viitor, se va reflecta sau nu in viitor, chair daca viitorul inseamna runda urmatoare. Si vor invata toate aceste lucruri razand, distrandu-se cu prietenii lor sau chiar cu membrii familiei din care provine. Au nevoie de atentie, au nevoie de incredere si, mai presus de toate, are nevoie de parintii sai sa ii fie alaturi, sa fie prezenti in tote momentele din viata lui. Sa isi dea acordul sau nu cu privire la lucrurile pe care le fac, sa le dea o definitie pentru ceea ce este bine si ceea ce este rau. Si cum pot intelege aceste lucruri cel mai bine altfel decat prin metoda jocului?

Avand in vedere toate aceste informatii mentionate in randurile de mai sus, achizitioneaza si tu jocuri educative pentru copilul / copiii tai si vei vedea ce impact urias (pozitiv) au asupra lor si a procesului de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu